Diensten

Bereidingen

Onze apothekers stellen uw specifieke medicatie samen. Dit kan zowel met als zonder voorschrift.

Opstellen van uw medicatieschema's

Als uw huisapotheker stellen wij uw medicatieschema samen.

Sinds 1 oktober kunnen patiënten met een chronische aandoening ons als huisapotheker kiezen. Wij zullen u proactief begeleiden bij u medicatiegebruik door persoonlijk advies te geven en een schema bij te houden van alle medicatie die u gebruikt. Dankzij onze begeleiding krijgt u als patiënt meer controle over uw gezondheid en kunt u langer zelfstandig blijven. Om zo'n duurzame therapeutische relatie met ons als apotheker op te starten, nodigen wij u als patiënt vandaag uit om een overeenkomst te ondertekenen.

Wanneer wij u medicatie afleveren, raadplegen onze apothekers uw farmaceutisch dossier. Zo gaan wij in alle discretie na of de medicatie geschikt is voor u en kunnen wij, indien nodig, overleggen met uw arts. Met deze medicatieschema's verbeteren wij de samenwerking en de efficiënte opvolging van uw behandeling.

Let op! Elke verandering van medicatie melden aan uw huisapotheker.

Samenstellen van uw huisapotheek en/of reisapotheek

Weet je niet goed wat essentieel is om je huisapotheek samen te stellen? Vertrek je op reis en wil je voorzien zijn op enkele typische reiskwaaltjes? Kom bij ons langs en wij adviseren je met plezier!

                           

Verhuur van apparaten

Je kan bij ons terecht voor een brede waaier aan uitleentoestellen. Dit gaat van een aërosolapparaat, krukken, een plaswekker tot een bloeddrukmeter. Hiernaast bieden we ook een groot aantal kwalitatieve thuiszorgmaterialen aan voor elke specifieke zorgsituatie, bijvoorbeeld bij een revalidatie of in een context. 

Medela

"Borstvoeding geven is een bijzondere ervaring. Het betekent een unieke band tussen jou en je baby, waarbij je jouw kindje letterlijk het beste van jezelf geeft." - Medela

Wanneer je bij borstvoeding geven wat extra ondersteuning nodig hebt, kan ons assortiment van borstvoedingsproducten helpen. Wij bieden u een ruime keuze aan van borstkolven tot zoogkompressen. Eén van onze borstkolven is o.a. Symphony, de professionele borstkolf zoals gebruikt in het ziekenhuis.

 • Calma een voedingssysteem dat de borstvoeding volledig ondersteunt door:
  • je baby te laten drinken, ademhalen en pauzeren volgens een natuurlijk ritme,
  • zelf de melkstroom te regelen en alleen voeding binnen te krijgen wanneer een vacuüm gemaakt wordt,
  • de natuurlijke drinktechniek zoals geleerd aan de borst te gebruiken en behouden,
  • gemakkelijk te wisselen tussen borst- en flesvoedingen.
 • Moedermelk opvangen en bewaren
 • Borstschilden omdat één maat niet iedereen past
 • Tepelverzorging voor effectieve ondersteuning

Voor meer informatie en verhuur van ons Medela aanbod verwelkomen wij u graag in de apotheek.

Verzamelen van vervallen of ongebruikte geneesmiddelen

Kijk regelmatig je huisapotheek na op vervallen en/of ongebruikte geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen mag je kosteloos binnenbrengen bij ons. Download hier je sorteergids, zodat je de juiste dingen binnenbrengt. Wij zorgen ervoor dat de vervallen geneesmiddelen op een correcte manier worden vernietigd.